Ottoman Summer School

Osmanlı Türkçesi Yaz Okulu Programı 2021

İHÜ Osmanlı Türkçesi Yaz Okulu 2021 programı

5 Temmuz – 27 Ağustos, IHU Süleymaniye Kampüsü

NOT: Yüz yüze eğitim, COVID-19 protokolleri nedeniyle değişime açıktır. Mevcut durumu oldukça yakından takip ediyoruz, şartlar sınıf içi eğitime izin vermezse tüm öğrenciler online eğitime transfer edilecektir.

2021 Osmanlı Türkçesi Yaz Okulu, 5 Temmuz – 27 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Bütün dersler IHU Süleymaniye Kampüsünde gerçekleştirilecektir.

• Başlangıç, Orta ve İleri Seviye dersler
  • Haftalık 20 saat ve toplamda 140 saatlik eğitim
  • Alınan dersler kredi transferine açık ve toplamda iki dönemlik ders saatine eş değer bir eğitim
  • Standart öğrenim ücreti 2000 dolar
  • Akademik danışmanlarından tavsiye mektubu getiren öğrenciler için ek indirim (250 dolar) fırsatı
  • Başvurular 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü sona ermektedir.

Öğrenciler dil seviyelerine göre sınıflara ayrılacaklar. Osmanlı Türkçesi Yaz Okulu Direktörlüğü, öğrencileri küçük gruplar halinde örgütlemek ve öğretimin en verimli şekilde gerçekleşmesini sağlamak için mümkün olan her şeyi yapacak. Böyle sınıfların açılabilmesi için en az 3 uluslararası öğrencinin katılımı yeterli olacak.

Tüm başvuru sahiplerinin 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü, yerel saate göre saat 17:00’a kadar başvurularını göndermeleri gerekmektedir. Başvuru yapmak için lütfen başvuru formunu doldurunuz ve gerekli belgeleri sisteme yükleyiniz.

Başvuru için gerekli belgeler:

• CV
  • Transkript
  • Pasaport Kimlik Sayfası Fotokopisi
  • Vesikalık Fotoğraf
  • Tavsiye Mektubu (eğer başvuran kişi ekstra burs imkanından faydalanmak isterse)

IHU Osmanlı Türkçesi Yaz Okulu; IHU Tarih Bölümü ve IHU Yabancı Diller Yüksekokulu iş birliğinde geliştirilmiş ve koordine edilmiştir.

Eğer program hakkında sorularınız varsa ottomanturkish@ihu.edu.tr email adresine mail atabilirsiniz.

Yıldız (*) işareti olan alanlar zorunludur